killdeer

Skoltrött

Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma från skolan. Det är så jävla jobbigt, och alla andra i min klass pluggar varje dag och är så jävla duktiga och alla kommer få fina jobb, fina män/fruar, fina framtider och vad fan kommer jag göra? Gå den här deprimerande jävla linjen i mer än två år till, inte få något jobb för mina betyg är så jävla dåliga.
 
Förr så blev jag ledsen om jag fick ett VG, nu blir jag glad om jag fårr ett D. Vad hände liksom? Jag kan ju inte skylla på att de bytt betygsystem eller att mina lärare är kassa. "En dålig arbetare skyller på verktygen", eller vad man nu säger. Och det är ju sant. Jag är en dålig arbetare. Jag pluggar aldrig. Jag ger bara upp helt sådär, för annars så kommer jag börja gråta.
 
Jag orkar inte bry mig om att få bra betyg längre, och jag vet att jag kommer ångra det när jag blir stor. Jag ville ju bli forskare eller astronaut och arbeta med rymden och sånt häftigt, men jag kommer aldrig kunna göra det för jag är så lat. Jag ger upp hela tiden och jag blir bara arg på allt.

La Françe

Kategori: Allmänt, Frankrikeresa

 
Imorgon så åker jag och min franskaklass till Frankrike. Vi kommer att bo i Versailles men vi kommer att besöka Paris på två av dagarna. Det ska bli kul.
 
Jag har planerat att införskaffa en bok, ett paraply (det kommer att regna hela veckan. [Jag älskar regn!]) och kanske en fin ryggsäck. Jag hoppas att vi går förbi någon fin second hand-butik. De har tydligen väldigt fina sådana i Paris. De har ju haft ett helt annat mode än det vi haft i Sverige, så utbudet kommer ju inte vara densamma som i Sverige.
 
Jag är rädd för att planet ska krasha, men det är nog inte ett så hemsk sätt att dö på ändå. Man dör ju på en gång, och man får se fin utsikt. Ungefärlig quote ur den otroligt bra filmen Fight Club :
 
 
"You know why they put oxygen masks on planes? Oxygen gets you high. In a catastrophic emergency, you're taking giant panicked breaths. Suddenly you become euphoric, docile. You accept your fate. It's all right here. Emergency water landing - 600 miles an hour. Blank faces, calm as Hindu cows."